Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че ответните мерки на

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че ответните мерки на
Коментари Харесай

Да си в списъка на Русия със санкции е като да получиш държавна награда, иронизира Порошенко

Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че ответните ограничения на Русия против Киев са предстоящи , а да попаднеш в листата може да се съпостави с това като да получиш държавна премия.

" С дребни изключения в този лист има доста почтени хора, в това число синът ми, в това число половината ми администрация, огромен брой народни представители, членове на украинското държавно управление ", сподели той на конференция с канцлера Ангела Меркел в украинската столица, представен от Интерфакс-Украйна и " Ройтерс ".

 Русия наложи наказания на Украйна
Русия наложи наказания на Украйна

Икономически ограничения против 322 украински жители и 68 компании

Искам да кажа, че в Украйна да бъдеш в листата е като да получиш държавна премия. Най-малко по този начин се възприема, разясни той.

Тези, които не са в листата, са доста афектирани , добави президентът.

Според Порошенко Москва би трябвало да изтегли бойците и оръжията от украинска територия вместо да дрънка оръжие.

Меркел съобщи, че Германия е за удължение на глобите против Русия, до момента в който не бъдат изпълнени договореностите от Минск.

Русия вкара наказания против 390 украински физически и юридически лица.

Сред засегнатите са синът на президента Алексей Порошенко; вътрешният министър Арсен Аваков; шефът на " Нафтогаз Украйна " Андрей Коболев; началникът на генщаба Виктор Муженко; генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко; министърът на защитата Степан Полторак; ръководителят на Народното събрание Андрей Парубий; някогашният министър председател на Украйна Арсений Яценюк, националистите Дмитрий Ярош и Олег Тягнибок и водачът на " Баткивщина " Юлия Тимошенко.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява, че по предписание президентите не се включват в описите със наказания и заради тази причина не е включен Порошенко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР