Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че френският му

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че френският му
Коментари Харесай

Ердоган: Макрон се нуждае от психиатър

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че френският му сътрудник Еманюел Макрон се нуждае от „ психиатрично лекуване “ заради враждебността си към исляма, съобщава в. „ Сабах “.

„ Какъв е казусът на Макрон с исляма и мюсюлманите? Той се нуждае от лекуване за психологично здраве ”, сподели Ердоган на конгреса на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в централната провинция Кайсери. „ Какво може да се каже на държавен глава, който се отнася по този метод с милиони членове на религиозно малцинство в своята страна? На първо място, (той се нуждае) от психиатричен обзор. “

По-рано този месец Макрон разказа исляма като вяра в рецесия по света и обяви, че държавното управление ще показа законопроект през декември за усилване на закон от 1905 година, който публично разделя църквата от страната. Той разгласи по-голям надзор над образованието и задграничното финансиране на джамии във Франция. Предложението му да се защитят светските полезности от радикалния ислям разгневи турското държавно управление и провокира още един огромен конфликт сред водачите на Франция и Турция - след разногласията посред им за Източното Средиземноморие, Либия и спора в Нагорни Карабах.

Ердоган упрекна и немската полиция във „ фашизъм “ поради неотдавнашната полицейска акция над берлинската джамия Мевлана, до момента в който разследваше машинация със дотации за ковид. „ Европейският фашизъм доближава ново равнище с сходни офанзиви против личните си жители “, сподели той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР