Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заплаши медиите в страната

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заплаши медиите в страната
Коментари Харесай

Ердоган бесен на медиите. Плаши ги с репресии

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заплаши медиите в страната с репресии, в случай че популяризират наличие, което нарушава главните полезности на страната, оповестява Ройтерс.

В изказване, оповестено в Държавен вестник, Ердоган показва, че са нужни ограничения за отбрана на турската " национална просвета ", както и за попречване на опцията развиването на децата да бъде неподходящо наранено поради излагане на нездравословно наличие във всички медии.

Държавният глава не прецизира какво е това наличие, само че споделя, че ще бъдат подхванати правни дейности против " очевидни или прикрити действия посредством медиите, ориентирани към подкопаване на нашите национални и морални полезности и нарушение на нашето семейство и обществена конструкция. "

Ердоган е на власт от близо 20 години и постоянно подлага на критика медийно наличие, което не съответствува с консервативните ислямски полезности, поддържани от неговата Партия на справедливостта и развиването. През последните години Турция се насочи към усилване на медийния контрол, като към 90% от огромните медии в този момент са благосъстоятелност на страната или са близки до държавното управление.

Надзорният орган за радио и телевизия RTUK има необятен контрол върху цялото онлайн наличие, което също има пълномощията да отстранява. Той санкции телевизионни станции за фрагменти, които съгласно него нарушават турските полезности, като музикални видеоклипове, които е определил като " еротични ", препратки към ЛГБТК или наличие, което счита, че е обидило президента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР