Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заминава днес на тридневно

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заминава днес на тридневно
Коментари Харесай

Ердоган заминава за Лондон

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отпътува през днешния ден на тридневно работно посещаване във Англия, съобщи ТАСС, като се базира на неговата канцелария. В рамките на визитата Ердоган има намерение да се срещне с министър-председателя Тереза Мей и кралица Елизабет Втора.Посланикът на Англия в Турция Доминик Чилкот изрази вяра в изявление за Анадолската организация, че визитата ще даде подтик на развиването на двустранните връзки, а също ще укрепи съдействието по въпроси като битката с тероризма и проведената престъпност и незаконната миграция.

Ердоган счита да разтоваря с Тереза Мей за съдействието в търговията, културата, сигурността, отбранителната индустрия. Той има намерение също да разиска ситуацията в Сирия, Ирак и Кипър, както и връзките сред Турция и Европейския съюз.

Визитата ще премине на фона на акцията за предварителните парламентарни и президентски избори в Турция на 24 юни. Ердоган се бори за преизбиране, а неговата Партия на справедливостта и развиването - да резервира цялостния си надзор над Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР