Президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов подписа постановление за установяването на

...
Президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов подписа постановление за установяването на
Коментари Харесай

В Туркменистан отмениха безплатната газ

Президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов подписа разпореждане за установяването на потребителски цени за природния газ, електрическата енергия, комуналните услуги, публичния превоз и информационните услуги. Държавната организация на Туркменистан оповестява, че Бердимухамедов е декларирал това във вторник на съвещание на Съвета на старейшините. По думите му, в страната още от първите дни на независимостта на народа ѝ гратис са предоставяни газ, вода, електричество, готварска сол, в незначителни размери са били избрани и комуналните заплащания.

„ Днес тази система на облекчения е изпълнила към този момент своята роля. Въвеждането на новите цени има за цел по-внимателно и рационално да потребление ресурсите, да предизвести против преразходването им и да резервира естествените благосъстояния на страната “, сподели той.

В подписания документ се планува установяването на цени за изразходваните количества, над безплатните, газ, електрическа енергия, комунални, превози и информационни услуги.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР