Президентът на Тунис Каис Саид, който замрази дейността на парламента,

...
Президентът на Тунис Каис Саид, който замрази дейността на парламента,
Коментари Харесай

В Тунис де факто има военно положение, парламентът не работи

Президентът на Тунис Каис Саид, който замрази активността на Народното събрание, забрани на ръководителя на законодателния орган Рашид ал Гануши и 64-ма депутати да напущат страната, оповестява порталът Tunisie Numerique, представен от РИА Новости.

Според изданието възбраната се отнася за парламентаристите, във връзка с които се водят правосъдни каузи, прецизира БГНЕС.
 21 мигранти от Субсахарска Африка се удавиха край Тунис, 50 бяха избавени 21 мигранти от Субсахарска Африка се удавиха край Тунис, 50 бяха избавени
Служители на бреговата защита в Тунис извади телата на 21 мигранти и избавиха 50, откакто лодката им потъна край пристанищния град Сф...

Ал-Гануши, който е и водач на ислямистката партия " ал-Нахда ", насочи видеопослание, призовавайки тунизийците да " защитят завоеванията на революцията " и да провеждат проява против " преврата ". Партията, сподели той, ще организира среща, с цел да оцени обстановката.

Отделно изданието оповестява, че на фона на политическите събития в страната генералният шеф на президентската армия Халед Яхауи е бил назначен за краткотраен началник на Министерството на вътрешните работи.

По-рано Саид уволни премиера Хишам ал Мешиши и приключи работата на Народното събрание, лишавайки всички депутати от имунитет, на фона на антиправителствени митинги, обхванали страната. Саид пое изпълнителната власт благодарение на нов министър председател, който ще бъде назначен по-късно. Той акцентира, че работи в границите на закона и дава отговор на настояванията на хората.

По-късно президентският кабинет разясни, че работата на Народното събрание е замразена за 30 дни. Армията на Тунис обкръжи постройката на Народното събрание в столицата.
 Десетки изчезнали след случай с лодка с мигранти край Тунис Десетки изчезнали след случай с лодка с мигранти край Тунис
Най-малко 43 души са изчезнали край югоизточното крайбрежие на Тунис, откакто лодка с повече от 120 мигранти потъна, заяви Тунизийск...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР