Президентът на Световната лека атлетика Себастиан Коу заяви пред АФП,

...
Президентът на Световната лека атлетика Себастиан Коу заяви пред АФП,
Коментари Харесай

Себастиан Коу иска повече жени на ръководни постове в атлетиката

Президентът на Световната лека атлетика Себастиан Коу съобщи пред Агенция Франс Прес, че желае организация, в която дамата може да се стреми към най-високата служба и такава, която да резервира доста повече дами спортисти като треньори и чиновници. Вчера започва акцията #WeGrowAthletics, като задачата беше да съвпадне с Международния ден на дамите и да надгради напъните, положени за поощряване на по-голямото тъждество сред половете в лека атлетика.

" Докато мъжете спортисти могат да видят път да станат треньор или длъжностно лице, това не постоянно е било по този начин при дамите “, сподели той. “Не съм сигурен, че в този миг някоя жена може да затвори очи и да си показа, че е в позицията, в която седнал съм аз. Искам това да се промени ", показа Коу.

В развой, почнал през 2016 година, Световната атлетика постанови до 2027 година 50% от 26-членния й съвет за взимане на решения да бъдат дами. Понастоящем цифрата е 30%.

Има още символни промени - на Световното състезание в Орегон през 2022 година финалната дисциплинираност ще бъде женската щафета на 4 по 400 метра, а не мъжката, както е сега.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР