Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg думите на

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg думите на
Коментари Харесай

Венци Стефанов отговори на Ганчев и заяви: Боби ме предаде!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява пред Sportal.bg думите на Гриша Ганчев по отношение на събранието на Изпълкома на Българския футболен съюз, на което е взето решението за наложителна квота за играчи до 21-годишна възраст. Шефът на най-стария столичен клуб даде мнението си и по отношение на фенския митинг, който разклати изоснови футболната централа.

" Думите на Гриша Ганчев не са истина! Аз, Йордан Лечков, Емил Костадинов и Наско Сираков предложихме да играят минимум двама до 21 години. Най-малко двама. Това нещо беше гласувано и беше признато. Впоследствие, персонално аз не знам по какъв начин, стана да е един. Гриша Ганчев не знам да е предложил сходно нещо, още не ме е хванала амнезията. Можете да питате и останалите, чиито имена споделих. Предложението беше на Сираков, ние четиримата го приехме. Досега в живота си не съм се извъртал, няма и да се извъртя. Не знам дали сме Белия балет, само че сме хора, които не са си продавали в никакъв случай душата и не са правили неща зад тила на никого.

Нека бъдат спокойни за Белия балет, при нас има възпитани хора, нашата къща е подредена. Няма лумпени при нас, няма такива, които излагат България. Визирам Синия и Червения балет. За въпросния Изпълком е доста евентуално господин Ганчев да го е блъснала амнезията или някой да не му е споделил истината. Белия балет не се е въртял в никакъв случай! И няма да се върти. Белия балет си има лична политика и си я следва прецизно. Ако и господин Ганчев следваше тази политика, щяхме да сме на едно мнение, само че имаме крещяща разлика. Скоро гледах мач на ЦСКА, имаше един българин в тима и публиката пееше " играйте, армейци ". И си крещя: " От коя войска бяха тия?! От армията на Дарт Вейдър ли? От армията на Рамбо ли? От армията на извънземните ли? ". Не разбрах за коя войска пеят хората и кой е армеец от тези на терена.

Преди години Боби Михайлов беше свален поради 15-20 лумпена, изложихме се пред родината на футбола Англия. Сега България се изложи пред УЕФА по най-грозния метод - видях хулигани, видях озверели физиономии на митинга, който трябваше да е кротичък. Ако не се беше състоял този мач, България можеше да бъде изключена от УЕФА. Някой мисли ли го това! Личните пристрастия са си персонални пристрастия. Аз не съм в Изпълкома и не съм почитател на Борислав Михайлов, само че това нещо в страната не трябва да се позволява, желаят се оставки в полицията, в държавното управление, това не би трябвало да се позволява.

Заставам напълно зад полицията, те бяха въвлечени в една интрига. Заслужават почитание! Не може да се пали и да се разрушава! Един месец се приканват разнообразни агитки да стачкуват. Добре, само че за какво пред стадиона - отидете пред Футболния съюз. Отидоха там един път и започнаха да чупят, идват на стадиона на Славия - и там чупят. Агитките на Левски и ЦСКА още не са ми платили нищо за вредите.

Пак споделям - не съм почитател на Боби Михайлов! Той ме съобщи. Не мога обаче да приканвам за подобен митинг, тъй като подобен тип митинг е срещу футбола, срещу спокойствието на хората. Изпочупени бяха колите и имуществото на почтени хора, това ли е методът? Изцяло съм зад полицията. Полицаите даже бяха меки, гледал съм митинги в Германия, Франция, Англия. Каква работа имат протестиращите да хвърлят камъни по полицията и да палят колите? Кой им е дал това право? Как по този начин чупиш непознато имущество?! Това е вандализъм.

Какво имам поради, че Михайлов ме съобщи ли? Разочарован съм от някои негови решения. Едно от решенията е това за младите футболисти. Години наред приказваме, че чужденците в шампионата би трябвало да се понижат. Боби трябваше да удари по масата! А не да се крие зад Европа. Ние сме в Европа, добре - по този начин е. А в случай че бяхме в Австралия бе, Боби? В Унгария нямат толкоз чужденци, в Чехия също. Това съм апелирал пред Боби, само че той не се вслуша. Бил съм остарял, бил съм отвън Изпълома - на него не му изнасяше да има човек, който непрестанно да му пили на главата да играят българи.

Бербатов, Стилиян Петров и другите от опозицията? Моля ви, ха-ха, какъв Бербатов, какви пет лв.! Бербатовци, Стилияновци... Не ме занимавайте с приказки на Шехерезада, ха-ха. С Михайлов говорихме доста пъти за българите - да, да, да, да, и нищо. Предаде ме! Накрая в нашия футбол се изпълни с футболисти от прът и въже - Берое, Ботев (Пловдив), ЦСКА, Левски, Лудогорец. Говорим за футболни центрове! Хайде, в Разград е имало мазни битки преди, а не огромен футбол, само че в другите градове? Бонев, Чико, Тумби! Сега гледаме Мубуто, Тубуто, Вубуто. Левски пуска горе-долу по някой младеж, само че това е Левски, ей! Ако стане Гунди от гроба и види, ще се хване за главата. Ако огледа какво са му създали тима! Това е срамотия. Как да имаме мощен народен тим! Ето по тази причина Боби Михайлов ме съобщи. Затова съм гневен! А всякакви лумпени вършат митинги и чак страната се тресе поради това. Болни мозъци, тръгнали да вършат ексцесии ", съобщи Венцеслав Стефанов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР