Президентът на Швейцарската федерация Игнацио Касис заяви в интервю за

...
Президентът на Швейцарската федерация Игнацио Касис заяви в интервю за
Коментари Харесай

Швейцария иска нови преговори с Европейския съюз. Какво ги прихвана

Президентът на Швейцарската федерация Игнацио Касис съобщи в изявление за в. "Зонтагс цайтунг ", че желае да усъвършенства охладнелите връзки на страната с Европейския съюз, като се опита да подписа нов пакет от двустранни съглашения, съобщи Ройтерс.

Продължилите с години договаряния за по-тясното обвързване на Швейцария с единния пазар на Европейски Съюз се провалиха през май предходната година, когато швейцарското държавно управление се отхвърли от план за контракт от 2018 година, укрепителен връзките й с нейния максимален търговски сътрудник.

В продължение на десетилетие Брюксел настояваше за контракт, който да обгръща многочислените двустранни съглашения, само че Швейцария постоянно вкарваше промени в разпоредбите на единния пазар.

Касис, който е и външен министър, сподели, че швейцарското държавно управление в този момент работи за започването на нови договаряния с Европейски Съюз.

Държавният глава уточни електричеството и енергетиката като вероятни тематики за съглашения и добави, че има доста благоприятни условия за съдействие в сферите на опазването на здравето, проучванията, медиите и културата, посредством които връзките сред Швейцария и Европейски Съюз могат да се задълбочат.

Икономическите връзки сред Европейски Съюз и Швейцария в този момент се управляват от повече от 100 двустранни съглашения, които датират от 1972 година Те остават в действие, само че в един миг ще стартират да губят успеваемостта си, което заплашва фактическото присъединяване на Швейцария в общия пазар на Европейски Съюз. За разлика от Англия, която шумно напусна блока, Берн се стреми да резервира присъединяване си в него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР