Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че може да отмени

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че може да отмени
Коментари Харесай

Доналд Тръмп може да отмени срещата с Путин заради Украйна

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че може да анулира срещата с съветския водач Владимир Путин на форума на Г-20 в Аржентина поради обстановката в Керченския проток. Американският държавен глава означи, че чака „ цялостен доклад “ от своя екип по национална сигурност по отношение на случая, предава ТАСС.
" Той (бел.ред. отчета) ще има доста определящо значение “, съобщи Тръмп в изявление пред Washington Post. „ Може и да не се срещна с Путин. Не одобрявам тази експанзия. Въобще не желая тази експанзия “.
По думите на американския президент, отчетът за събитията в Керченския проток е трябвало да бъде подготвен в 01:00 българско време. Тръмп акцентира, че му трябват „ доста безапелационни потвърждения за това, което се е случило “.
" Изобщо не ми харесва тази експанзия, безусловно. И, апропо, на Европа също не би трябвало да й харесва тази експанзия. И на Германия не би трябвало да й харесва ", акцентира президентът и за следващ път прикани Берлин да усили разноските си за защита, съобщи организация Фокус.
По-рано помощникът на президента на Съединени американски щати по национална сигурност Джон Болтън съобщи, че срещата сред президентите на Съединени американски щати и Русия в Буенос Айрес ще бъде развиване на полемиката им от Хелзинки и водачите ще обсъдят цялата проблематика в връзките сред двете страни, в това число и въпроси за контрола над въоръженията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР