Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в Туитър, че отменя

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в Туитър, че отменя
Коментари Харесай

Тръмп отмени визитата си във Великобритания


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви в Туитър, че анулира плануваната си за февруари аудиенция във Англия.

„ Причината, поради която анулирах пътуването си до Лондон, е в това, че не поддържам решението на администрацията (на някогашния президент Обама) да продаде за стотинки едно от най-хубавите посолства в Лондон, единствено с цел да построи ново в далечен регион за 1,2 милиарда $. Това е неприятна договорка. Не считам да нарязвам лентичката ”, написа Тръмп.

По-рано в. „ Дейли мейл ” заяви, че американският водач се е отказал от концепцията за посещаване. Според изданието, което се базира на държавни източници, се възнамерявало Тръмп да взе участие по време на работно посещаване в Лондон в церемонията по откриването на новата постройка на американското посолство, както и да организира на 26 и 27 февруари договаряния с английската министър-председателка Тереза Мей.

Но президентът на Съединени американски щати „ охладнял към тази концепция ”, тъй като не бил удовлетворен от изискванията и нивото на визитата.

Новата постройка на американското посолство ще бъде открита от държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР