Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа днес указ за налагането

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа днес указ за налагането
Коментари Харесай

Тръмп с по-строги санкции срещу Иран


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа през днешния ден декрет за налагането на новисрещу Иран, предадоха международните осведомителни организации.

По думите Съединени американски щати не се стремят към спор с Иран, нито с която и да било друга страна, само че той уточни, че Техеран не може да има нуклеарно оръжие.

Тръмп подписа указа в Овалния кабинет в наличието на вицепрезидента Майк Пенс и финансовия министър Стивън Мнучин.

Конкретна цел на новите наказания е висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей.

Указът лишава него, както и други лица от достъп до финансови принадлежности, уточни Тръмп.

" Санкциите, които се вкарват с подписания от мен декрет, ще лишат висшия водач, както и неговия уред и тясно обвързваните с него лица от достъпа до финансови запаси и поддръжка. Активите на аятолах Хаменей и апарата му няма да останат отвън обсега на глобите ", добави президентът.

Мнучин става дума за блокирането на ирански активи, възлизащи на десетки милиарди доларидопълни, че глобите ще обиден и финансирането на елитното иранско военно поделение Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война.

Мнучин сподели още, че Съединени американски щати ще наложат наказания на иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф и ще замразят още ирански активи за милиарди долари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР