Президентът на САЩ Доналд Тръмп отложи планирана среща с датския

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отложи планирана среща с датския
Коментари Харесай

Тръмп сърдит на датчаните, не му дават Гренландия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отсрочи планувана среща с датския министър председател Мете Фредериксен поради отхвърли й да разиска продажбата на Гренландия на съединените – негова концепция, за която за първи път се заприказва предходната седмица. Съответното известие американският водач разгласява във вторник в Туитър.

„ Дания е специфична страна с невероятни хора, само че въз основа на изказванията на премиера Мете Фредериксен, че тя не се интересува от разискването на покупката на Гренландия, отсрочвам срещата ни, която трябваше да се организира след две седмици, за друго време “, написа президентът.

"Премиерът съумя да спести доста пари и старания както за Съединените щати, по този начин и за Дания, като сподели такава директност. Благодаря й за това и с неспокойствие чакам да преразгледа дневния ред (за срещата бел.ред.) ", добави Тръмп.

Властите в Гренландия и Дания обявиха, че самостоятелният остров е заинтригуван от съдействие със Съединени американски щати, само че не се продава. Фредериксен изрично отхвърли опцията за продажба на Гренландия, която е територия в границите на Кралство Дания и има правата на необятна автономност.

По-рано американският водач удостовери, че Съединени американски щати може да са заинтригувани да придобият Гренландия. Както Тръмп означи, че това не е нищо повече от огромна договорка за неподвижен парцел.

Предвиждаше се американският водач да посети Дания на 2-3 септември. В неделя той разгласи, че има възможност скоро да посети кралството. „ Изобщо не заради тази причина “, акцентира той, визирайки възможна покупка на Гренландия, „ само че ние го обмисляме. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР