Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп отлага срещата на Г-7, иска разширяване

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския съобщи, че ще отсрочи срещата на Г-7 за есента и предложи групата да бъде разширена, тъй като счита, че в настоящия си състав тя е "много отживяла времето си " и не отразява съответно протичащото се в света, съобщи Асошиейтед прес.

Членове на Г-7 са Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и Съединени американски щати. Тръмп уточни Русия, Австралия, Южна Корея и Индия като вероятни попълнения.

Лидерите на водещите международни стопански системи трябваше да се срещнат през юни, само че коронавирусът осуети проектите. В средата на март Белият дом в началото разгласи, че поради епидемията се отхвърля от персонална среща на водачите от Г-7 и вместо това избира видеоконферентен формат.

Миналата седмица обаче Тръмп сподели, че въпреки всичко ще провежда персонална среща, "главно в Белия дом ", макар че част от нея може да се състои и в президентската резиденция в Кемп Дейвид. Вчера немският канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се първа от водачите публично отхвърли поканата.

Меркел отряза Тръмп за срещата на Г-7

"Към днешна дата, поради общата обстановка с пандемията, тя не може да одобри персонално присъединяване, пътешестване до Вашингтон ", съобщи представител на немското държавно управление. По-късно вечерта Елисейският замък съобщи, че френският президент Еманюел Макрон е "на разположение " да взе участие персонално, само че единствено в случай че участват "всички останали ", съобщи Франс прес.

Тръмп съобщи пред репортерите на борда на президентския аероплан "Еър Форс 1 " на връщане от Флорида тази нощ, че още не е избрал нова дата, само че съгласно него срещата на върха може да се състои през септември към годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Тръмп обаче добави също, че срещата (евентуално на Г-10 или Г-11) може и да изчака за след изборите през ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР