Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че страната му ще

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че страната му ще
Коментари Харесай

Байдън размаха юмрук, Русия сменя тона към него

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че страната му ще даде още оръжия на Украйна, чиято стойност възлиза на един милиард $, съобщи Ройтерс.

Байдън е уведомил в телефонен диалог украинския си сътрудник Володимир Зеленски за новата пратка.

Американският президент заяви, че Съединени американски щати ще провиснал и спомагателни 225 милиона $ за филантропична помощ, в това число за обезпечаването на питейна вода, сериозно значими медицински средства, храна, заслон и пари в брой за украински фамилии, с които да могат да си купуват артикули от първа нужда.

Информацията за новия пакет бе оповестена в миг, в който американският министър на защитата се среща в Брюксел със съдружници на Вашингтон, а оръжията могат да се класифицират в две категории. Първата включва непотребни отбранителни артикули от запасите на американската войска и други оръжия, които са финансирани от Инициативата за поддръжка на сигурността на Украйна (ИПСУ). Към втората група спадат оръжия, които ще се изпратят по обособена стратегия на Конгреса.

Три осведомени източника, поискали анонимност, споделиха, че се чака един пакет на стойност от 350 милиона $, който вероятно ще включва още реактивни системи за залпов огън, артилерийски снаряди за гаубици М777 и аварийни елементи.

Помощта, финансирана по ИПСУ, която възлиза на 650 милиона $, би могла да съдържа наземни пускови установки за противокорабни ракети „ Харпун “, предпазени радиостанции, уреди за нощно виждане и образование.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небезня упрекна западните страни, че водят „ прокси война с Русия “ и се обърна към страните, които въоръжават Украйна, с думите: „ ръцете ви са изцапани с кръвта на цивилни “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР