Президентът на САЩ Джо Байдън, който е на посещение в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън, който е на посещение в
Коментари Харесай

Байдън с думи към оцелели от Холокоста. Какво им каза?

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който е на посещаване в Израел, посети през днешния ден мемориала за Холокоста " Яд Вашем " в Йерусалим, отдаден на паметта на към шест милиона евреи, избити от нацистка Германия и нейни съдружници през Втората международна война, съобщи Асошиейтед прес, представено от Българска телеграфна агенция.

Той възпламени безконечен огън, постави венец и беседва с две дами, оживели от Холокоста - 86-годишната Рена Кинт и Гизел Сисович на 95 години. Детски хор изпя ария по поема на Хана Сенеш, войник от еврейската опозиция, хваната от нацистите в Унгария и екзекутирана на 23-годишна възраст.

Докато полагаше венеца на мемориала, Байдън държеше ръка на сърцето си. В оживения си диалог с двете дами той се обърна към едната с думите: " Майка ми би споделила: Господ те обича, скъпа. Господ те обича ".

Президентът на Съединени американски щати бе съпроводен от израелския министър председател Яир Лапид и министъра на защитата Бени Ганц - и двамата деца на оживели от Холокоста.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР