Президентът на САЩ Джо Байдън и руският президент Владимир Путин

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Какви знаци дадоха на света Байдън и Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и съветският президент Владимир Путин взеха решение на „ прагматичната “ първа среща на върха в сряда да поддържат надзор върху оръжията и договаряния за киберсигурност и да върнат посланиците в техните посолства, като в същото време си споделиха ясно, че се разминават по други въпроси, предава Reuters, представена от Агенция „ Фокус ”.

Дискусиите във вила “ ”Ла Гранж ” в Женева продължиха по-малко от четири часа - надалеч по-малко, в сравнение с съветниците на Байдън бяха споделили, че чакат.

68-годишният Путин назова 78-годишния Байдън, градивен, умел сътрудник и сподели, че двамата приказват " на един език ", само че добави, че не е имало другарство, а по-скоро прагматичен разговор за ползите на двете им страни.

Байдън съобщи, че „ е споделил на президента Путин, че се нуждаем от някои съществени правила на пътя, които всички можем да съблюдаваме “, добавяйки: „ Направих това, за което пристигнах “.

Насрочването на обособени конференции означаваше, че го няма оживлението, съпътстващо срещата през 2018 година в Хелзинки сред Путин и предшественика на Байдън, Доналд Тръмп, където Путин подари на Тръмп футболна топка. Нямаше и общ обяд.

Путин, който пръв приказва пред репортерите, съобщи, че срещата е била градивна, без неприязън и е посочила желанието на водачите да се схванат. Той показа, че е " мъчно да се каже " дали връзките със Съединени американски щати ще се подобрят, само че че има " проблясък на вяра " във връзка с взаимното доверие. Нямаше предложения за взаимни визити във Вашингтон или Москва.

Байдън, изказвайки се малко по-късно, съобщи, че " няма сурогат на разговора лице в лице " и че е споделил на Путин, че неговият дневен ред е " не против Русия ", а " ЗА американския народ ".

Той също по този начин сподели, че в полемиките са отделили доста време за надзор на оръжията и за хакерски атаки, където той декларирал ясно на Путин, че " сериозната инфраструктура не би трябвало да бъде атакувана ".

В може би най-острата си забележка той сподели, че последствията ще бъдат " опустошителни за Русия ", в случай че фигурата на опозицията Алексей Навални почине в пандиза.

И двамата обявиха, че Русия и Съединените щати споделят отговорността за нуклеарната непоклатимост и ще проведат договаряния за вероятни промени в неотдавна продължения контракт за ограничение на оръжията СТАРТ III.

Контролът на оръжията обаче е една област, в която напредъкът е бил вероятен и в исторически проект макар по-широките различия.

И двете страни бяха декларирали преди срещата на върха, че се надяват на по-стабилни и предсказуеми връзки, макар че несъгласията са във всичко - от контрола върху оръжията и кибер хакерството до намесата в изборите и Украйна.

Източник: Агенция " Фокус "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР