Президентът на Сърбия Александър Вучич смята всякакви санкции за Русия

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич смята всякакви санкции за Русия
Коментари Харесай

Сърбия: Всякакви санкции за Русия са ``аморални и безсмислени`` |

Президентът на Сърбия Александър Вучич счита всевъзможни наказания за Русия за " аморални и безсмислени ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Ако въведа наказания по отношение на Русия, ще получа награди и ще се трансформира в най-хубавия демократ. Но е аморално и безсмислено да се вкарват наказания. А Русия постоянно ни е подкрепяла по въпроса за териториалната целокупност ", сподели Вучич пред телевизия Пинк.

В края на март сръбският президент разгласи, че страната му се държи отговорно и съществено:

". Сърбия е независима и самостоятелна страна ".

Според него на страната може да бъдат наложени наказания от Европейски Съюз, в случай че Сърбия не вкара наказания против Русия. 

Вучич сподели още, че на идно ревю за ново въоръжение в Белград ще бъдат показани купените от Китай зенитно-ракетни системи HQ-22, които ще бъдат свързани с съветските комплекси Панцир C 1 в границите на националната система за противовъздушна защита.

Преди няколко дни Асошиейтед прес заяви, че. Медиите и военните специалисти обявиха, че шест транспортни самолета Y-20 на китайските военновъздушни сили са кацнали на гражданското летище в Белград рано в събота. Съобщава се, че те са доставили ракетни системи земя-въздух HQ-22 за сръбската войска.

, че това са постоянни военни доставки. Говорителят на външното министерство на Китай Джао Лицзян сподели, че интервенцията е част от годишния проект за съдействие на двете страни, не е ориентирана към трети страни и " няма нищо общо с актуалната обстановка ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР