Всяка година на 10 май светът отбелязва Световния ден на

...
Всяка година на 10 май светът отбелязва Световния ден на
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на физическата активност

Всяка година на 10 май светът отбелязва " Световния ден на придвижването ", който е разгласен с решение на 55-та Световна здравна асамблея през 2002г. Мотото е “Движението – това е здраве ”. Основната цел е поощряване на физическата интензивност измежду всички групи от популацията и отговорност на всеки за одобряване на здравословен метод на живот, който включва ежедневна физическа интензивност. Страните членки на СЗО всяка година провеждат разнородни начинания, които да разпространяват и насърчат физическата интензивност измежду всички групи от популацията.

Ниската физическа интензивност е фактор на риска за здравето, имащ значителен принос за утежняването на популационния здравен статус на популацията и води до пораждане на хронични незаразни заболявания, които имат огромни последствия за публичното здраве.

Ако всеки от нас отдели в допълнение 10 минути дневно за умерена физическа интензивност, да вземем за пример бързо вървене, бихме могли дружно да предотвратим над 7% от смъртните случаи всяка година. Ако това в допълнение време умерена подготовка се усили до 30 минути на ден, 17% от всички смъртни случай годишно могат бъдат избегнати. Това демонстрират резултатите от взаимно изследване на Националния институт по рака и Центровете за надзор на болесттите в Съединени американски щати. На процедура това значи да предотвратим ранна гибел на родител, брачен партньор, другар и различен непосредствен човек и отговорност за личното здраве.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР