Погребенията на иранския президента Ебрахим Раиси и другите жертви на

...
Погребенията на иранския президента Ебрахим Раиси и другите жертви на
Коментари Харесай

Погребват иранския президент Ебрахим Раиси във вторник

Погребенията на иранския президента Ебрахим Раиси и другите жертви на злополуката с хеликоптер ще във вторник.Раиси обаче беше апетитен за главен правоприемник на висшия водач аятолах Али Хаменей, който към този момент е на напреднала възраст. Функциите на държавен глава поема вицепрезидентът Мохамад Мокбер, който би трябвало да провежда нови президентски избори до 50 дни.

Церемонията ще стартира в 9:30 ч. в град Тебриз, където са телата на починалите, по-късно тялото на Раиси ще бъде откарано в Техеран.

Властите в Иран оповестиха 5-дневен печал в памет на починалия президент.
Смъртта на президента на Ислямската република провокира вълна от съболезнования и мнения от целия свят.

Хеликоптерът на Раиси се разруши на връщане от гала по откриването на язовир в северните елементи на Иран.

Сред починалите са външният министър Хосейн Амир Абдолахиан, няколко високопоставени държавни чиновници и персоналната защита на президента.
„ Нека Бог да го благослови и да го подари с безконечен мир. По време и преди късото си президентство той полагаше непрестанни старания в работа на народа, страната и исляма “, разгласи висшият водач на Иран Аятолах Али Хаменей.

Ебрахим Раиси твърдо водеше обичайна политика на Иран против Израел и в поддръжка на шиитските държавни управления и организации в района.

Правителството разгласи, че гибелта на президента няма да провокира ни минимум разтърсване в ръководството на Ислямската република.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР