Президентът на Сърбия Александър Вучич разговаря по телефона с президента

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич разговаря по телефона с президента
Коментари Харесай

Вучич звънна на Ердоган, молбата

Президентът на Сърбия Александър Вучич беседва по телефона с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, с цел да му честити успеха на президентските избори, като също го помоли да употребява въздействието си, с цел да се резервира мира в района, заяви сръбската държавна телевизия РТС.

Сръбският президент акцентира, че Турция е доста значим сътрудник на Сърбия, освен в двустранните връзки, само че и на интернационалната политическа сцена.
-->
Ердоган се е поинтересувал от настоящата обстановка в Косово, а Вучич го е срещнал с хронологията на събитията, довели до ескалация и конфликти сред сърбите в Северно Косово и представителите на косовската полиция и мироопазващата задача на НАТО в Косово КейФОР.

Ескалацията на напрежението в връзките Белград-Прищина стартира в петък, когато сърбите в Северно Косово се пробваха да попречат на неотдавна определените косовски албански кметове да влязат в общинските здания и да поемат отговорностите си. В понеделник, когато косовската полиция употребява още веднъж сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите сърби в Звечан, се стигна до конфликти, при които бяха ранени към 30 бойци от КейФОР и към 50 косовски сърби.

„ Надявам се, че дружно ще работим върху нови инициативи, които ще ускорят развиването на целия район, ще сплотят хората и ще свържат стопанските системи “, означи Вучич, предава Българска телеграфна агенция.

Напрежението сред Сърбия и нейната някогашна провинция продължава, откогато Косово се отдели едностранно през 2008 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР