Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви в събота по

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви в събота по
Коментари Харесай

Байдън към Дуда: За САЩ колективната отбрана на НАТО е "свещен ангажимент"



Президентът на Съединените щати Джо Байдън съобщи в събота по време на срещата си с полския президент Анджей Дуда, че Съединените щати гледат на член 5 от контракта на НАТО, който планува правилото на групова защита, като на " заветен ангажимент ". Съгласно тази уговорка, нападението против която и да е страна членка на НАТО се счита за нахлуване против целия пакт

" Ние одобряваме като свещено обвързване член 5 от контракта на НАТО. Можете да разчитате на това “, съобщи Байдън пред Дуда, добавяйки, че " способността на Америка да извърши ролята си в други елементи на света се опира на обединена Европа “.

Американският президент сподели още, че " стабилността в Европа е извънредно значима за Съединените щати " и съобщи, че " съветският президент Владимир Путин разчиташе, че ще може да раздели НАТО, само че не съумя да го направи. Ние всички оставаме дружно ".

Джо Байдън означи, че Полша поема " забележителна отговорност " по време на рецесията в Украйна, защото одобри " толкоз доста украинци, търсещи леговище ", и съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да създадат същото и да отворят границата си за " още 100 хиляди бежанци ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР