Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа ратификационните документи за

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа ратификационните документи за
Коментари Харесай

Джо Байдън подписа ратификационните документи за присъединяване на Швеция и Финландия към НАТО



Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа ратификационните документи за протоколите за присъединение към Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО) на Швеция и Финландия. По този метод Съединени американски щати се трансформира в 23-тата страна члена на НАТО, която направи това.

Байдън означи, че присъединението на скандинавските страни към алианса ще донесе " сигурност и непоклатимост освен на Европа или Съединени американски щати, само че и на целия свят ". Той добави, че Финландия и Швеция имат мощни стопански системи и войска и ще допринесат доста за НАТО, за " да възпират закани, които вредят на ползите на НАТО ".

Президентът на Съединени американски щати означи, че " Путин искаше да разбие НАТО на части “, само че вместо това организацията е " по-силна от всеки път ", като Финландия и Швеция поемат " свещения ангажимент, който гласи, че офанзива против един е офанзива против всички ".

Джо Байдън приключи с думите, че Съединени американски щати ще пазят всеки инч от територията на НАТО и че алиансът е по-голям от всеки път на фона на рецесията в Украйна. Организацията остава отворена за европейските страни, които споделят едни и същи полезности и могат да допринесат по боен метод на алианса.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР