Президентът на руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор

...
Президентът на руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор
Коментари Харесай

Ирина Винер: Хубаво, е че всички си тръгват доволни

Президентът на съветската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на националния тим Ирина Винер-Усманова разяснява приключилото международното състезание в София. 70-годишната Винер-Усманова не беше смутена, че гимнастичките от съветския отбор завоюваха единствено един сребърен орден на финалите на обособените уреди в последния ден. Титлата на пет обръча завоюва България, а на три топки и две въжета - Италия.

" Нищо не е станало. Ние спечелихме седем златни медала, през днешния ден още един сребърен, всички би трябвало да завоюват нещо. Много се веселя, че България взе злато, че Италия завоюва златен орден, Япония - сребро, Украйна - бронз. Много е хубаво. Един прочут и образован човек от спорта споделя: " Световните шампионати би трябвало да бъдат поделени, а на Олимпиадата да спечелите всичко. Основните дни бяха петък и събота - в тях бяха олимпийските дисциплини. Ние излязохме без терзания, без засечки, все пак. Видяхте залата какъв брой беше нападателна ", сподели още Винер за съветските медии.

" За страдание, през днешния ден олимпийската шампионка сбърка един път, а втория път също олимпийска шампионка сгреши. И на слънцето има петна, само че по този начин би трябвало да бъде. И е доста хубаво, че всички си потеглят спокойни и удовлетворени от това международното състезание, а ние сме удовлетворени най-вече. Имаме седем златни медала ", добави най-влиятелната жена в съветската художествена гимнастика.

" Тук беше президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах. Той сподели, че това е превъзходен спорт, хареса художествената гимнастика - осъществяванията, съчетанията. Дойде, с цел да ме поздрави персонално и сподели, че златния и бронзов орден в многобоя е доста огромен триумф. Томас Бах беше доста удовлетворен от това, което видя, а това е доста значимо ", сподели още Винер-Усманова.

" Често се приказва, че художествената гимнастика не е спорт, не е сложна. А Бах акцентира, че всичко е доста мъчно, прочувствено и забавно. И най-главното е, че той хареса съчетанието на изкуство и спорт. Затова съм доста щастлива, че по този начин приключи всичко - не за това, че Русия постоянно е първа, а че и други страни се качиха на върха на стълбичката. Това е огромно благополучие и за нас. Особено, откакто японците ги упражняват руснаци ", добави президентът на съветската федерация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР