Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на официално посещение в

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на официално посещение в
Коментари Харесай

Владимир Путин пристигна на посещение в Сърбия

Президентът на Русия Владимир Путин дойде на публично посещаване в Сърбия, на летището го посрещна президентът на Сърбия Александър Вучич.

Три сръбски изтребители МиГ-29 съпроводиха самолета на съветския президент във въздушното пространство на Сърбия

Администрацията на сръбския президент Вучич подсети за околните връзки сред двете страни още преди идването на Путин. Позицията на Русия, изключително на интернационалните конгреси, е една от най-сериозните опори на сръбската външна политика, се споделя в изказването. От летището Путин и Вучич отпътуваха дружно в лимузината на съветския президент „ Аурус Сенат “ към мемориалното гробище, където са заровени югославски партизани и червеноармейци.

„ Турски поток “ и Косово са измежду тематиките на диалози. Двете страни подписват 21 съглашения, измежду тях - транспортен контракт за 320 млн. евро както и съглашения в енергетиката, иновационните технологии, образованието и обществената среда. В съветската делегация са външният министър министърът на енергетиката, шефът на „ Газпром “, ръководителите на „ Росатом “ и „ Роскосмос “.

 © Българска телеграфна агенция
Стокооборотът сред Русия и Сърбия е 2 милиарда $. Руският импорт в Сърбия за година е повишен с 30%, сръбският износ в Русия - с 4%.

Сърбия е благонадежден сътрудник на Москва,подчерта Вучич.
Александър Вучич, президент на Сърбия: Сърбия е удовлетворена от военно-техническото съдействие с Русия. Благодаря за вашия принос и предпочитание да се помогне на нашата страна. Владимир Путин, президент на Русия: За последните години вие направихте доста за развиването на сръбско-руските връзки. Днес ще имам опция, която ми доставя наслаждение, да ви връча държавна премия на Русия за всичко, направено от вас на това благородно и праведно занятие.
Александър Вучич е първият сърбин от близо 100 години насам,който получава съветския медал „ Александър Невски “.

Разговорите в стеснен кръг бяха последвани от уголемен формат с двете делегации. Визатата на Путин се следи от 700 публицисти.
 Путин: Европейски Съюз да подсигурява, че няма да попречва страните от Путин: Европейски Съюз да подсигурява, че няма да попречва страните от "Турски поток "
Европейският съюз би трябвало да даде на членовете си гаранции, че Брюксел няма да попречва доставката на съветски газ за Европа през Турския поток...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР