Президентът на Русия Владимир Путин пристигна днес в Казахстан, за

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристигна днес в Казахстан, за
Коментари Харесай

Путин се засили към Ердоган. И уплаши света!

Президентът на Русия Владимир Путин дойде през днешния ден в Казахстан, с цел да взе участие дружно с други азиатски водачи в срещата на върха на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за подсилване на доверието в Азия. Путин ще организира обособени диалози с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и емира на Катар - шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

Ето какво сподели Путин при започване на срещата (цитати по ТАСС):
-->
Светът става същински многополюсен и Азия играе доста забележима, в случай че не и основна роля в това, с появяването на нови центрове на мощ.

Страните от Азия са мотор на международния стопански напредък.

Русия взе участие интензивно във всички тези процеси. Ние сме за развиването и просперитета на Азия и за тази цел се стремим да създадем необятно отворено пространство за взаимноизгодно комерсиално и капиталово съдействие, за разширение и задълбочаване на съдействието в разнообразни браншове на стопанската система.

Работим с други азиатски страни за поощряване на една равноправна и неделима система за сигурност, учредена на общопризнатите правила на интернационалното право според Устава на Организацията на обединените народи.

Смятаме, че сме изправени пред действителна опасност от апетит и неустойчивост на цените на храните в международен мащаб и че съществува действителна заплаха от огромни разтърсвания.

Необходимо е преразглеждане на международната финансова система, която в продължение на десетилетия позволяваше на самопровъзгласилия се така наречен златен милиард, който блокира всички финансови и софтуерни потоци, да живее значително за сметка на другите.

Считаме, че по-активното потребление на националните валути при взаимните разплащания е предпочитана стъпка.

Трябва да размразим нелегално блокираните средства на Афганистан и да компенсираме тази страна за вредите, нанесени през годините.

А ето какво сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган (цитати по БТА):

Турция се афишира за обективен завършек на руско-украинската война и има вяра, че съществуват дипломатически лостове за решение макар сложността по избрани въпроси.

Турският водач прикани за продължение на разговора за реализиране на " неотложно преустановяване на кръвопролитието " в Украйна.

Човечеството минава през комплициран интервал на смяна в салдото на силите на международната сцена, което изисква промяна на Организация на обединените нации.

" Турция към този момент дълго време декларира, че " светът е повече от пет (постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН) ", като притегля вниманието към смисъла на промените в международната организация. Жителите на всички страни споделят обща орис. Пандемията още веднъж удостовери този факт ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР