Президентът на Русия Владимир Путин е казал на американския си

...
Президентът на Русия Владимир Путин е казал на американския си
Коментари Харесай

Напрежение между САЩ и Русия! Путин иска Байдън на живо

Президентът на Русия Владимир Путин е споделил на американския си сътрудник Джо Байдън по време на видеоконферентния им диалог във вторник, че " в действителност желае " да се срещне с него онлайн, заяви през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред съветската телевизия " Русия-1 ", съобщи Ройтерс.

" Путин няма особени учредения за оптимизъм след диалога му с Байдън поради продължаващите, доста съществени идейни разлики сред Русия и Съединени американски щати ", сподели още Песков.

По време на диалога им с Байдън, президентът Путин е декларирал, че съветската армия, която се намира на територията на Русия, не заплашва никого.

" Президентът Путин ясно е споделил на президента на Съединени американски щати: Вие говорите за наши войски, които са дислоцирани на територията на Русия, които не заплашват никого. При това Вие говорите за това, намирайки се на 1000 километра от нашата територия ", означи Песков, представен от ТАСС.

По думите на кремълския представител смисълът на казаното от съветския водач, е че става въпрос за територията на Русия и за Европа, " която е наш общ дом ", до момента в който американците се намират на другата страна на океана.

" Разбира се това нагнетяване на осведомителното напрежение и така нататък се прави за за по-нататъшно демонизиране на Русия и представянето й като някаква страна, която може да бъде евентуален агресор ", акцентира прессекретарят на Кремъл. По време на диалога Байдън е споделил, че при положение на действително навлизане в Украйна, Русия ще бъде финансово изолирана, заяви още Песков.

По-рано външнополитическият консултант на съветския президент Юрий Ушаков заяви пред публицисти, че по време на диалога им на 7 декември Путин е декларирал на Байдън, че глобите не водят до никакъв резултат за самите Съединени щати.

В отговор на въпрос какво е било настроението на съветския водач след края на договарянията с президента на Съединени американски щати, Песков установи: " Особени мотиви за наслада несъмнено нямаше ". " Президентът извършва своите функционалности на държавен глава, обстановката е доста сериозна и изисква непрекъснатото му внимание. И тъкмо това прави президентът ", добави той.

Разговорът сред Путин и Байдън на 7 декември се състоя посредством видеовръзка и продължи 2 часа. Основна тематика в него беше обстановката в Украйна, само че водачите разискаха и двустранните връзки, киберсигурността и иранската нуклеарна договорка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР