Президентът на Румъния Клаус Йоханис благодари на румънците за тяхната

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис благодари на румънците за тяхната
Коментари Харесай

Румънският президент иска оставка на кабинета

Президентът на Румъния Клаус Йоханис благодари на румънците за тяхната изборна интензивност и за това, че са дали своя глас на референдума за правораздаването. Той поздрави и главните опозиционни партии за техните резултати и настоя ръководещата партия да напусне властта след ниския резултат, който получи на изборите за Европейски Съюз.

„ Скъпи румънци, вие сте фантастични! Поздравявам ви! Избирателната интензивност е сензационна. Имаме към 50 % присъединяване на изборите за Европейски Съюз и 40 % на референдума. Скъпи румънци, благодаря ви! Вие дадохте явен и корав глас, който не може да бъде пренебрегнат от който и да е политик в Румъния. Референдумът завърши сполучливо. Така че, скъпи румънци, вие гласувахте ясно и изрично за вярната политика, за без значение правораздаване, за положително ръководство и за Румъния ”, сподели Йоханис в речта си незабавно откакто изборните пунктове бяха затворени, а резултатите от екзит половете бяха оповестени.

Резултатите демонстрираха, че ръководещата Социалдемократическа партия и опозиционните партии Националната демократична партия и Алианс 2020 едвам доближават до към 25 %. Президентът разкритикува СДП за метода, по който провежда изборите и за дългите опашки в изборните секции в чужбина. Той сподели също, че резултатът за партията е доста по-нисък от този на парламентарните избори през декември 2016 година (45%). “Правителството на СДП би трябвало да напусне. Този резултат не може да се пояснява по различен метод ”, сподели Йоханис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР