Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че ужасните

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че ужасните
Коментари Харесай

Пендаровски: Ужасните сцени в Афганистан не бяха възможни, докато македонските войници бяха там

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски съобщи, че ужасните подиуми, на които сега светът става очевидец в Афганистан, са били невъзможни, до момента в който в страната са били македонските бойци, написа вестник „ Нова Македония “, представен от "Фокус ".

„ Ужасните подиуми, идващи от тази страна през последните дни, не бяха вероятни, до момента в който нашите бойци дружно със 130 000 миротворци от 50 страни по света бяха там. Ето за какво взех решение да наградя с Орден за заслуги всички членове на армията, които са били на задачи в Афганистан през последните две десетилетия. Нашите бойци го заслужават “, сподели президентът на югозападната ни съседка.

„ През 2002 година взехме мъчно решение да изпратим войските си в Афганистан въз основа на Резолюция 1386 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Въпреки че преди малко бяхме излезли от вътрешния спор. Събранието през август 2002 година с цялостен консенсус на всички политически субекти, без нито един дал своя вот срещу, взе първото решение за присъединяване ни в интернационалната задача ISAF “, добави още Пендаровски на гала във връзка Деня на Армията на РСМ.
През тези 19 години над 3300 членове на северномакедонската войска са взели участие в интернационалната задача, като страната не е дала нито една жертва.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР