Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че не

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че не
Коментари Харесай

Пендаровски отсвири идеята на ВМРО-ДПМНЕ за прекратяване на договора с България

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски съобщи, че не поддържа референдум, който да приключи Договора за добросъседство с България, тъй като това би спряло европейската интеграция на страната.

„ Ако оспорите или се опитате да оспорите посредством референдум двустранния контракт с България е все едно някой да ви каже, че можете да оспорите или отмените посредством референдум контракта от Преспа с Гърция и да останете член на НАТО - това е невероятно. Нека не си вършим илюзии, двустранните съглашения със съседите и добросъседските връзки, както ги назовават ​​в Европейски Съюз, постоянно са били една от основните предпоставки за интеграцията на всяка страна освен от този район, само че и от целия посткомунистически свят след 1990 година ” сподели Пендаровски в отговор на журналистически въпрос на конференция със словашкия президент Зузана Чапутова, която е на посещаване в Република Северна Македония, съобщи Българска телеграфна агенция.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ започва процедура по гражданска самодейност за събиране на подписи за привикване на наложителен референдум. Въпросът на референдума се отнася до Договора за добросъседство с България, подписан от тогавашните министър председатели Зоран Заев и Бойко Борисов, който съгласно ВМРО-ДПМНЕ „ е източникът и началото на всички проблеми за Република Северна Македония ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР