Президентът на Република Китай Цай Инг-уен заяви, че правителството на

...
Президентът на Република Китай Цай Инг-уен заяви, че правителството на
Коментари Харесай

Тайван се ангажира да работи съвместно с международната общност за постигане на Здраве за всички

Президентът на Република Китай Цай Инг-уен съобщи, че държавното управление на страната ще продължава да споделя своя опит в региона на опазването на здравето, като в същото време си сътрудничи с интернационалната общественост за реализиране на задачата на Световната здравна организация „ Здраве за всички “.

„ Тайванският модел е необятно приет като един от най-успешните в битката с ковид “, сподели Цай. „ Той включва опита на страната в ръководството на огнището на SARS от 2003 година, 14-дневната наложителна карантина, ранната диагностика, носенето на маски, общественото дистанциран, разбор на огромни база данни, потребление на цифрови технологии и Националната здравноосигурителна система “, добави още тя.

Цай направи своето изказване по време на Глобалния здравен конгрес в Тайпе.

Тя акцентира, че Тайван е измежду първите 75 стопански системи в класацията на Bloomberg Economics от юли насам, въз основа на резултатите в отговор на Covid-19.

„ Тайван работи неуморно, с цел да оказва помощ на страни и територии, като споделя съществени детайли за битка с ковид, като медицински технологии, фармацевтични артикули и хирургически маски “, сподели още тя. По нейни думи не се пестят старания за създаване на мрежа за предварителна защита на болести и поощряване на съдействието в региона на опазването на здравето.

По време на своето изказване Цай се възползва от опцията да изрази своята признателност към съдружници и съидейници, които се застъпват за присъединяване на Тайван в интернационалните организации като СЗО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР