Президентът на Полша удостои с висок държавен орден консервативен английски

...
Президентът на Полша удостои с висок държавен орден консервативен английски
Коментари Харесай

Полша удостои с висок орден за заслуги английски философ, критикуван в родината си

Президентът на Полша удостои с висок държавен медал закостенял британски мъдрец, който бе подложен на критика в родината си за свои изказвания за хомосексуализма, ислямофобията и евреите, съобщи АП.

Президентът Анджей Дуда окичи през вчерашния ден Роджър Скрутън с "Голям кръст на Ордена за заслуги към Полската република ". Дуда съобщи, че Скрутън е заслужил това самопризнание поради оказаната поддръжка за прехода към народна власт в Полша. Церемонията съответства с 30-годишнината от първите отчасти свободни избори в Полша след десетилетия комунистическо ръководство.

През април английското държавно управление уволни Скрутън от поста му в публичен съвет към министерството на жилищното строителство. Причината бяха негови изявления, че хомосексуалността "не е естествена ", че ислямофобията е "пропагандна дума " и че унгарските евреи са част от "империята " на Джордж Сорос. Тогава представител на държавното управление сподели, че думите му са "дълбоко обидни и изцяло неприемливи ". Скрутън обясняваше, че думите му са изопачени и че не е съперник на юдеите и мюсюлманите.

Смята се, че англичанинът е казвал обществено, че държавното управление на Китай "превръща в роботи личния си народ " и че изнасилването при обществена среща не е закононарушение, добави АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР