Президентът на Полша Анджей Дуда отказа да пътува до Израел

...
Президентът на Полша Анджей Дуда отказа да пътува до Израел
Коментари Харесай

Полският президент не иска да вижда Путин

Президентът на Полша Анджей Дуда отхвърли да пътува до Израел за огромния конгрес в памет на жертвите от холокоста, тъй като не желае да участва събитие, в което главен посетител ще е съветският президент Владимир Путин. Това заяви една от най-големите медии във Варшава - Gazeta Wyborcza.
Дуда няма да се възползва от поканата да участва на отбелязването на 75-тата годишнина от освобождението на концлагеристите от Аушвиц, която ще се състои на 22 и 23 януари в Йерусалим, написа изданието.
Друга причина била, че мероприятието е огранизирано с присъединяване на израелския външен министър Израел Кац,с който Дуда влезе в вербален двубой по време на общото заседание на Организация на обединените нации предходната есен. Тогава президентът на Полша разгласи, че Израел е виновен за последните антисемитски офанзиви във Варшава в отговор на изказване на Кац, че поляците са " закърмвани с антисемитизъм още с майчиното мляко ".
Независимо от отсъствието на Дуда, Израел се готви за величествен конгрес, в който с изключение на Русия, ще вземат участие още Франция, Германия и Италия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР