Президентът на МОК Томас Бах се очаква да посети Япония

...
Президентът на МОК Томас Бах се очаква да посети Япония
Коментари Харесай

Сигурни и безопасни: МОК се запознава на място с новото мото на Токио `20

Президентът на МОК Томас Бах се чака да посети Япония най-късно при започване на другата седмица, с цел да се запознае на място с подготовката за отсрочените с една година олимпийски игри " Токио 2020 ". Председателят на организационния комитет Йошихиро Мори удостовери, че следва аудиенция на германеца, без да прецизира съответен интервал.

Според организация " Киодо " по време на визитата си Бах ще се запознае персонално с новия министър председател на Япония Йошихиде Суга, като срещата би трябвало да се състои на 16 или 17 ноември. Според националната телевизия NHK шефът на олимпийското придвижване ще дойде в Токио на 15 ноември и ще остане до 18 ноември. Говорител на МОК обаче разяснява пред профилирания уебсайт InsideTheGames.biz, че датите на визитата още не са конкретизирани.

Бах и Суга организираха 15-минутен телефонен диалог през септември, откакто японският парламент утвърди 71-годишния политик за правоприемник на отдръпналия се по здравословни аргументи министър-председател Шиндзо Абе. По време на диалога двамата се сплотиха към желанието за осъществяване на " сигурни и безвредни игри " - неофициалното ново мото на XXXII лятна олимпиада.

През миналия уикенд в олимпийската зала " Йойоги " се организира интернационално съревнование по гимнастика под наслов " Приятелство и взаимност " с присъединяване на топгимнастици от Япония, Китай, Съединени американски щати и Русия, измежду които легендата Кохей Учимура. Бяха тествани всички вероятни противепидемични ограничения - позволените до трибуните 2000 фенове (1/6 от капацитета) бяха с маски и ситуирани надалеч един от различен, а безусловно всички присъстващи, в това число спортистите, влизаха в залата единствено след измерване на температурата и стерилизация на ръцете.

" Това е доста значимо събитие за целия състезателен свят - съобщи Томас Бах посредством видеовръзка при започване на надпреварата. - Това ни дава убеденост в подготовката за бъдещия събития и изключително за отсрочените олимпийски игри. "

Новите планувани дати за осъществяване на олимпиадата Токио 2020 са от 23 юли до 8 август 2021 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР