Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор разкритикува в четвъртък

...
Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор разкритикува в четвъртък
Коментари Харесай

Президентът на Мексико критикува решението на Байдън за стената по границата

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор разкритикува в четвъртък проектите на Съединени американски щати да продължат да построяват бариери по границата на двете страни.

" Разрешението за създаване на стена е крачка обратно в връзките ", цитираха западните медии думите му от конференция преди договарянията с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Мексико Сити.

Той акцентира, че построяването на бариери не взема решение казуса с незаконните имигранти, а е належащо да се отстранен самите аргументи за миграцията.

Освен това Лопес Обрадор упрекна Републиканската партия на Съединени американски щати в хипотетичен напън върху администрацията на президента Джо Байдън да утвърди построяването на бариерите .

На собствен ред Байдън сподели в четвъртък, че не може да предотврати потреблението на средства, които са били отпуснати по време на ръководството на неговия предходник Доналд Тръмп за построяването на нови бариери.

" Законът не планува нищо, като се изключи че тези пари би трябвало да се употребяват единствено за това, за което са предопределени ", изясни президентът.

Байдън сподели, че не счита, че стените оказват помощ за решаването на казуса с миграцията.

По-рано в четвъртък беше обявено, че Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати е наредило прекъсването на 26 федерални закона в южната част на Тексас, с цел да разреши построяването на бариери на границата с Мексико.

Американските медии, базирайки се на държавни данни, оповестяват, че през тази фискална година в долината Рио Гранде на границата на Мексико и Съединените щати, където се намират 21 американски окръга, са регистрирани към 245 хиляди случая на нелегално влизане в Съединените щати .
 И Байдън ще строи стена по границата с Мексико
И Байдън ще строи стена по границата с Мексико

Президентът на Съединени американски щати се пробва да огранича напора от незаконни мигранти

През януари 2021 година новият президент Байдън анулира няколко от изпълнителните заповеди на Тръмп и по-специално подписа заповед, която спря строителството на стена по границата с Мексико, стартирано от Тръмп.

Изграждането на стена по границата с Мексико като част от битката против незаконната имиграция беше едно от основните предизборни обещания на Тръмп през 2016 година На собствен ред демократите и по-специално Байдън тогава се опълчиха на построяването на стената и срещу строгия граничен надзор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР