Президентът на Международната автомобилна асоциация (ФИА) Мохамед Бен Сулайем е

...
Президентът на Международната автомобилна асоциация (ФИА) Мохамед Бен Сулайем е
Коментари Харесай

Разследват шефа на ФИА за намеса в резултати във Формула 1

Президентът на Международната автомобилна асоциация (ФИА) Мохамед Бен Сулайем е разследван за хипотетична интервенция в резултатите от съревнование във Формула 1.

Би Би Си оповестява, че в отчет до комисията по нравственос от 2023 година се споделя, че Бен Сулайем е работил, с цел да анулира наказване, наложено на Фернандо Алонсо от тима на Астън Мартин по време на Гран при на Саудитска Арабия през предишния сезон.

От ФИА отхвърлят коментар по случая по време на следствието.

Мохамед Бен Сулайем се е обадил на шейх Абдула бин Хамад бин Иса Ал Халифа, вицепрезидент на ФИА за Близкия изток и Северна Африка, който е бил в Саудитска Арабия за осъществяване на надпреварата. Бен Сулайем е настоял пред Ал Халифа за наложителна анулация наказването на Алонсо.

Премахването на глобата от 10 секунди за Фернандо Алонсо, наложено за работа, осъществена по неговия болид, до момента в който той изтърпяваше предходно наказване от пет секунди, го класира в челната тройка зад водачите от Ред Бул Серхио Перес и Макс Верстапен. Последвалото решение обаче смъкна испанеца на четвърто място в подреждането.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР