Президентът на Литва обвини Китай, че заема позиция в полза

...
Президентът на Литва обвини Китай, че заема позиция в полза
Коментари Харесай

Президентът на Литва: Изглежда Китай иска повече и по-кръвопролитна война

Президентът на Литва упрекна Китай, че заема позиция в интерес на Русия. След речта си пред Европейския парламент Гитанас Науседа изясни пред Euronews, че Пекин играе значима роля във връзка с войната в Украйна. Той прикани Китай да застане от вярната страна на историята.

 
За страдание наподобява, че задачата на Китай е продължаването на войната, тя да стане по-кръвопролитна. Китай прикрито или намерено поддържа Русия. Много е мъчно да се повярва, че Пекин може да играе ролята на медиатор сред воюващите страни. Нека най-малко да е безпристрастен. Но в този момент не виждам опциите. Оценявам ролята на Китай по-скоро като разрушителна, в сравнение с като градивна.
Гитанас Науседа, президент на Литва

Появиха се информации, че китайският президент Си Цзинпин ще посети Путин, с цел да обсъдят вероятностите за мир.

Що се отнася до глобите против Москва, Науседа счита, че те са навредили на съветската стопанска система, само че чака повече. Той изиска нови наказателни ограничения против нуклеарния бранш на Русия.

 
Вземете десетия пакет със наказания. Можеше да е по-силен. Нашето предложение беше включим " Росатом " като компания, както и членове на борда на шефовете й. Всичко знаем какво се случва в АЕЦ " Запорожие ", заплашват ни в Европа с нуклеарна злополука. Но заради разнообразни ползи и самостоятелни подходи на обособени страни, не можем да вземем решение за това.
Гитанас Науседа, президент на Литва

Президентът на Литва поддържа изпращането на всички типове оръжия в Украйна, в това число изтребители. Той изисква бързи дейности, тъй като спорът е безценен от позиция на заличаването.

 
Навлизаме в сериозен стадий на войната. Много е значимо да останем решителни. Русия може да концентрира всичките си запаси, тъй като тя не е демократична страна. Може да пренебрегне потребностите на обществото в други области, в социално-икономическата да вземем за пример, с цел да се концентрира върху отбранителната промишленост. Но ние не можем да създадем същото.
Гитанас Науседа, президент на Литва

Литовският водач не скри скептицизма си по отношение на опцията за започване на договаряния за мир в близко бъдеще. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР