Президентът на Китай Си Цзинпин е изпратил на севернокорейския лидер

...
Президентът на Китай Си Цзинпин е изпратил на севернокорейския лидер
Коментари Харесай

Ким Чен-ун получи писмо от Китай. Какво го чака

Президентът на Китай Си Цзинпин е изпратил на севернокорейския водач Ким Чен-ун обръщение, в което му предлага съдействие за " ускорение на мира " в света, заяви през днешния ден държавната организация на Пхенян КЦТА, представена от Франс прес.

Междувременно напреженията на Корейския полуостров са стигнали върха си след рекордна поредност от ракетни проби на Пхенян и на фона на засилено военно съдействие сред Сеул, Вашингтон и Токио. На 18 ноември КНДР изстреля междуконтинентална балистична ракета, която падна близо до Япония и Ким Чен-ун заплаши Съединени американски щати с нуклеарен отговор, в случай че нападат страната му.
-->
" Светът, епохата и историята се трансформират по невиждан метод ", акцентира Си в отговора си на писмо от Ким, който го поздравява по случай преизбирането му отпред на китайската компартия през октомври. " С оглед тази нова обстановка съм подготвен дружно с Вас да дадем положителен принос [...] към ускорение на мира, стабилността, развиването и процъфтяването на района и останалия свят ", продължава той.

Китай е най-големият съдружник и търговски сътрудник на Северна Корея, на която Организация на обединените нации е наложила строги наказания поради нейната нуклеарна и оръжейна стратегия. На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в понеделник Китай и Русия отхвърлиха да се причислят към 14 страни, осъдили изстрелването на междуконтиненталната ракета от Пхенян на 18 т. м. През май Пекин и Москва постановиха несъгласие на показана от Вашингтон проекторезолюция за усилване на глобите против КНДР.

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изиска от Си Цзинпин " ясно " да предизвести Пхенян да не прави нов нуклеарен опит, както счита да стори съгласно Сеул и Вашингтон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР