Президентът на Китай, Си Дзинпин, затвърди позициите си в политиката

...
Президентът на Китай, Си Дзинпин, затвърди позициите си в политиката
Коментари Харесай

Преизбраха Си Дзинпин начело на Комунистическата партия в Китай

Президентът на Китай, Си Дзинпин, затвърди позициите си в политиката на страната, откакто беше определен за трети път за общоприет секретар на Комунистическата партия.

С скрито гласоподаване Централният комитет потвърди новия 5-годишен мандат на китайския водач. С това той се приближава и до преизбирането си за президент, което се чака да се случи през март следващата година. Позициите му го вършат най-влиятелния човек отпред на Китай от Мао Дзедун насам.

 
От името на новото централно управление благодаря откровено на цялата партия за доверието, което ни гласувахте. Ще имаме поради същността на партията, нейната цел и нашата лична задача и отговорност.
Си Дзинпин, президент на Китай

Ден по-рано завърши 20-ият конгрес на Комунистическата партия, по време на който беше изменен нейният правилник. В него е записана " централната роля " на Си Дзинпин. 

Междувременно стана ясно, че министър председателят Ли Къцян към този момент не е част от управлението на партията. А в последния ден от конгреса някогашният президент Ху Дзинтао неочаквано беше изведен от залата. По-късно като причина за това беше посочено, че се почувствал зле.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР