Президентът на Китай Си Дзинпин каза на руския президент Владимир

...
Президентът на Китай Си Дзинпин каза на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Си настоява за тясна стратегическа координация в разговор с Путин

Президентът на Китай Си Дзинпин сподели на съветския президент Владимир Путин, че двете страни би трябвало да следват тясна стратегическа координация и да пазят суверенитета, сигурността и ползите на развиването на своите страни, оповестиха държавни медии, представени от " Ройтерс ".

По време на телефонен диалог с Путин в четвъртък Си сподели, че и двете страни би трябвало уверено да се противопоставят на намесата във вътрешните работи на външни сили, сподели държавната телевизия CCTV.

Двете страни би трябвало също по този начин да култивират нова динамичност на сътрудничество и да поддържат стабилността на индустриалната верига и веригата за доставки, сподели Си, представен от Дзинпин.

Лидерите се договориха да продължат да обменят отзиви по стратегически въпроси.

Според Китайската централна телевизия, Путин и Си Дзинпин по време на диалога са  " разменили задълбочено отзиви по настоящи интернационалните и районни проблеми ".

Китай и Русия би трябвало да работят дружно, с цел да поддържат стабилността на индустриалните вериги за стойност, сподели Си Дзинпин.

" Китай и Русия би трябвало да дадат нов подтик на двустранното съдействие, както и взаимно да поддържат стабилността на производството и веригите за доставки ", цитира думите му телевизионният канал.

Пекин е подготвен да работи с Москва за подсилване на интернационалното многостранно съдействие, сподели китайският президент.

" Китай интензивно поддържа работата на Русия в БРИКС като страна-председател през 2024 година и е подготвен да ускори интернационалното многостранно съдействие с Руската федерация ", сподели той.

Си Дзинпин добави, че Китай и Руската федерация съвместно ще предизвикват " приобщаващата икономическа глобализация, както и развиването на системата за световно ръководство в по-справедлива и рационална посока ".

Отношенията сред Русия и Китай в бъдеще са изправени пред нови вероятности за развиване, сподели Си Дзинпин.

" Поглеждайки обратно към пътя, който изминахме, можем да кажем, че дружно сме устояли на доста тествания и неволи. Поглеждайки към бъдещето, можем да кажем, че китайско-руските връзки чакат нови благоприятни условия за развиване ", сподели той.

Той добави, че Китай е подготвен дружно с Русия да продължи да поддържа духа на взаимопомощ и другарство, излъчен от поколенията. Пекин ще работи дружно с Москва,  " с цел да напише нова глава в връзките сред Китай и Русия ", сподели Си Дзинпин.

През 2024 година се навършват 75 години от установяването на дипломатически връзки сред Китай и Русия. Лидерите на двете страни по-рано оповестиха провеждането на кръстосани години на културата сред Русия и Китай през 2024-2025 г
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР