Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков се оттегли, съобщи пресслужбата на

...
Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков се оттегли, съобщи пресслужбата на
Коментари Харесай

Президентът на Киргизстан се оттегли от поста

Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков се отдръпна, заяви пресслужбата на президентството, представена от " Комерсант ".

" Не държа на властта. Не желая да оставам в историята на Киргизстан като президент, който пролива кръв и стреля по личните си жители. Затова взех решение да се отдръпва ", твърди в послание Жеенбеков, предава БГНЕС.

Преди дни част от депутатите в Народното събрание на Киргизстан се подписаха за премахване на президента.

На 4 октомври в Киргизстан се организираха парламентарни избори и според предварителните резултати, в Народното събрание влизат две проправителствени и две центристки партии. Останалите не са съумели да преодолеят 7-процентната преграда и оповестиха, че по време на изборите е имало голям брой нарушавания.

Привържениците на изгубилите партии излязоха на улицата, като се стигна до конфликти със силите на реда, при които имаше над 900 ранени. Медиите оповестиха и за един умрял.

Централната изборна комисия разгласи изборите за недействителни.

Държавният глава съобщи, че пазаруването на гласове се е трансформирало в проблем по време на изборния развой, а министър председателят, ръководителят на Народното събрание, кметът на Бишкек, няколко губернатори и други високопоставени чиновници подадоха оставка. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР