Президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Грае разбуни духовете

...
Президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Грае разбуни духовете
Коментари Харесай

Президентът на Френската федерация заформи скандал: Дори не бих вдигнал телефона на Зидан

Президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Грае разбуни духовете с много скандално изявление пред RMC. Основната тематика бе оставането на Дидие Дешан отпред на националния тим. В него обаче бе обиден и въпросът дали е имало опция Зинедин Зидан да поеме " петлите ", като босът бе безапелационен, че не е разглеждал подобен вид и даже не би вдигнал телефона на Зизу.

" Договорът на Дешан е за три и половина години, Европейското състезание ще пристигна доста скоро, а имаме огромни упоритости за него. Исках да съм сигурен, че мотивацията му остава непроменена, а той в действителност искаше да продължи. Относно моето президенство, то свършва след две години и тогава ще бъде определен наследникът ми. Виждали сме някои треньори да се отхвърлят след победи. С Дешан работим дружно към този момент 10 години, тъй че той можеше да реши да се откаже. Нищо сходно. Той пристигна в Гинган в четвъртък и до вечерта се бяхме разбрали за всичко. Разглеждахме няколко имена като евентуален заместител на Дешан, само че той сподели, че мотивацията му е непокътната. Ще има избори за нов президент, той не се назначава. Но ние бихме могли да помогнем на някого. Аз оставам до края на Европейското, по-късно ще забележим ", стартира Льо Грае.
 Зидан е отказал на Бразилия Зидан е отказал на Бразилия
След това бе наранена тематиката " Зидан " и това очевидно не се хареса на боса.

" Гледайте напред. Не мога да схвана какво имате поради. Знаех, че Зидан постоянно е бил наоколо, това не е вест. Той има доста подръжници, някои се надяваха Дешан да си тръгне. Но кой може да вини Дешан за изгубения край? Дали Зидан ще поеме Бразилия? Не знам, няма да ме изненада. Той прави каквото си желае и това не е моя работа. Никога не съм го срещал, в никакъв случай не сме обсъждали опцията да се разделим с Дидие. Някои публицисти обичат да си измислят истории, когато няма какво да пишат. Те избират да пишат нещо неприятно, а не нещо хубаво. Никога не съм обръщал внимание на тези неща. Зидан в Бразилия? Да прави каквото желае, да върви където желае, може да поеме някой клуб или народен тим. Дали Зидан ме е търсил? Със сигурност не. Дори не бих му вдигнал телефона. Защо, с цел да му кажа да си търси различен тим? ", добави шефът.
 Бензема е бил възобновен още за 1/8-финалите Бензема е бил възобновен още за 1/8-финалите
Той сподели неуважително отношение и към нападателя Карим Бензема, който се контузи преди Световното, а по-късно не бе върнат в състава, въпреки да имаше сходна опция. Според Льо Грае, в случай че той е бил в Катар, Жиру е можело да не играе и отборът да не означи толкоз голова.

" Той се контузи и се наложи да напусне. Съжалявам за това. Уважавам неговата кариера. Бензема имаше най-силната година в живота си. За страдание в първата или втората подготовка той имаше получи контузия. Какво споделят хората към него? Не ме интересува. Треньорският щаб взе вярното решение. Имахме 24 играчи и завършихме с толкоз, тъй че треньорите са били прави. Бензема възобнови тренировки след края на шампионата, а не преди този момент. Съжалявам, че не игра, само че може би, в случай че беше на Световното, Жиру нямаше да играе и нямаше да отбележим толкоз голове ", добави Льо Грае.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР