Президентът на френска биотехнологична компания Valneva Франк Гримо заяви във

...
Президентът на френска биотехнологична компания Valneva Франк Гримо заяви във
Коментари Харесай

Очаква се ефикасност от над 80% на ваксината срещу COVID-19 на френската компания Valneva

Президентът на френска биотехнологична компания Valneva Франк Гримо съобщи във вторник, че има вяра, че създадената от компанията ваксина против Covid-19 може да се окаже ефикасна с над 80% по време на късните стадии на нейните изпитвания.

" На базата на изпитвания от Фази 1 и 2, се надяваме да имаме ваксина, която разполага с успеваемост от повече от 80%. Тази успеваемост на нашата ваксина против Covid-19 ще би трябвало да бъде демонстрирана при проучванията във " Фаза 3 " ", сподели Гримо пред френския бизнес новинарски канал BFM Business.

По-рано тази година от компанията Valneva обявиха, че имунизацията е посочила успеваемост от над 90% в изследване на ранен стадий.

Ваксината, наречена VLA2001, не предизвиква " никакви тежки нежелани реакции ", оповестиха през април от Valneva, визирайки резултати от първа фаза на изследването.

Тогава основният изпълнителен шеф на Valneva Томас Лингелбах. съобщи: " Изключително сме удовлетворени от тези резултати, които ни довеждат крачка по-близо до даването на инактивирана ваксина, с цел да помогнем на световната битка против Covid-19. Светът се нуждае от голям брой ваксини, както и от бустерни благоприятни условия. Като се имат поради евентуалните преимущества, постоянно свързани с изцяло инактивирани вирусни ваксини, ние имаме вяра, че VLA2001 ще има значима роля ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР