Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в четвъртък, че би

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в четвъртък, че би
Коментари Харесай

Макрон: ЕС трябва да санкционира нарушенията в Средиземно море

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи в четвъртък, че би било сериозна неточност от страна на Европейски Съюз да не отговори на провокациите в Източното Средиземноморие, като настоя за повече наказания за тези, които нарушават гръцкото и кипърското морско пространство, съобщи Ройтерс.

"В тази част на Средиземноморието, която е жизненоважна за нашите две страни членки от Европейски Съюз, въпросите, свързани с енергетиката и сигурността, са от значително значение. Във връзка с това е битката за въздействие в частност на Турция и Русия, която те отстояват от ден на ден и повече, а Европейски Съюз към момента прави прекомерно малко ", сподели Макрон пред кореспонденти в наличието и на кипърския си сътрудник Никос Анастасиадис, който през днешния ден е на посещаване във Франция.

Турция желае опрощение от Франция поради морски случай в Средиземно море

Би било сериозна неточност да оставим сигурността на Европейски Съюз в Средиземно море в ръцете на други участници, означи френският президент.

"Това не е позиция на Европа и това не е нещо, което Франция ще остави да се случи ", предизвести Макрон.

По-рано Атина разгласи, че е сложила в нараснала бойна подготвеност своя морски флот заради решението на Анкара да организира сеизмични изследвания в противоречивата зона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР