Президентът на Франция Еманюел Макрон защити досегашната си работа в

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон защити досегашната си работа в
Коментари Харесай

Макрон изтъкна заслугите си в сферата на сигурността, но още не е обявил дали ще се кандидатира отново

Президентът на Франция Еманюел Макрон отбрани досегашната си работа в региона на сигурността. Това се случва три месеца преди президентските избори, в навечерието на които дясната съпротива трансформира публичната сигурност в основен въпрос в битката с сегашния президент, предава " Франс прес ".

Макрон съобщи, че откогато е поел властта през 2017 година, са били основани към 10 000 работни места в полицията и други служби за сигурност като част от напъните на неговото държавно управление да ускори битката с противозаконната имиграция, екстремизма и търговията с опиати.

Той съобщи, че държавното управление му възнамерява през идващите пет години да усили бюджета за сигурност на Франция с 15 милиарда евро и да насърчи налагането на санкции намясто за нарушавания, наказуеми с под една година затвор, вместо с отнемане от независимост, с цел да се опростят правосъдните процедури.

" През последните няколко години реинвестирахме в нашата сигурност, тъкмо както бяхме дали обещание ", съобщи Макрон пред публика в Ница - градът, който през 2016 година стана сцена на джихадистка офанзива.

„ Всеки има право на спокоен живот и ние в никакъв случай няма да отстъпим, когато се сблъскаме с неналичието на гражданско държание ", сподели той, наблягайки, че за задачата са нужни съответните средства.

Президентът не е оповестил публично, че ще се стреми към втори мандат на изборите в два тура, които ще се проведат през април, прецизира Агенция Франс Прес.

Но в случай че се допусне, че ще го направи, оповестените консервативни претенденти го нападат поради меката позиция във връзка с престъпността. Социологическите изследвания отреждат на дясната вяра Валери Пекрес максимален късмет да победи Макрон в възможен втори тур на изборите.

Миналата седмица Пекрес съобщи, че ще " почисти " незаконните френски квартали " с маркуч ", употребявайки термин, използван от някогашния десен президент Никола Саркози, и добави, че в случай че бъде определена, ще " намери бандите ".

Обявените през днешния ден от Макрон ограничения включват и проекти за спомагателни 3 000 служители на реда по улиците, утрояване на оптималната санкция за махленски тормоз до 300 евро, увеличение на броя на следователите, проверяващи домашното принуждение, и удвояване на броя на чиновниците, патрулиращи в публичния превоз.

Съпартиецът на Пекрес от десницата Ерик Чоти - народен представител от Ница и покрайнините ѝ, отхвърли да се срещне с Макрон, обвинявайки го, че употребява обществени средства, с цел да финансира предизборна изява.

Чоти назова наследството на Макрон " френски портокал с часовников механизъм " - отпратка към английски разказ и антиутопичен филм от 1971 година за рисковото принуждение на младежките банди.

Ерик Земур, претендент за президент от крайната десница, който се бори да събере нужните за кандидатиране подписи, съобщи, че политиката на Макрон демонстрира, че той желае " огромно дебело безсилно държавно управление в страна в непрекъснат спор ".
Позовавайки се на имиграционната политика на Макрон, Земур добави в Twitter: " Това, което Макрон харесва, не е Франция с граници, а безредица с служители на реда ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР