Космически кораб от Европейската космическа агенция е заснел ново видео

...
Космически кораб от Европейската космическа агенция е заснел ново видео
Коментари Харесай

Orbiter заснема видео на плазма, завихряща се върху слънцето с „изящни детайли“

Космически транспортен съд от Европейската галактическа организация е снимал ново видео на слънчевата повърхнина, показващо плазма, завихрена върху „ отвъдната “ повърхнина на звездата, съгласно a известие от организацията.

ЕКА сподели, че изображенията са снимани от Solar Orbiter, който беше изстрелян през февруари 2020 година и прекара последните няколко години в издание на изображения от мястото си покрай слънцето. Орбиталният уред също по този начин е направил най-близките до момента изображения на слънцето и неговите полярни райони, заяви ESA онлайн.

Новите изображения са направени, когато орбиталният уред " снима прехода от долната атмосфера на Слънцето към доста по-горещата външна корона " на 27 септември 2023 година, сподели ESA.

видеото, повърхността на слънцето наподобява покрита с мрачно жълт материал, до момента в който златни лъчи се спускат от горната страна. Подобните на коса структури са направени от плазма, която следва магнитните полета, които излизат от вътрешността на слънцето. Стрелящите се структури са с...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР