Президентът на Франция Еманюел Макрон ще се обърне към нацията

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон ще се обърне към нацията
Коментари Харесай

Макрон с обръщение към нацията - не се изключва да обяви трета блокада

Президентът на Франция Еманюел Макрон ще се обърне към нацията довечера в 20:00 часа локално време, осведоми " Ройтерс ".

Има възможност да бъдат оповестени спомагателни ограничаващи ограничения в битката с ковид.

Малко по-рано през днешния ден кметът на Париж Ан Идалго разяснява по малкия екран, че учебните заведения би трябвало да бъдат затворени, с цел да се ограничи разпространяването на ковид.
 Франция: С ковид рецесията всички варианти са на масата
Франция: С ковид рецесията всички варианти са на масата

Финансовият министър желае да се заобикаля приемането на по-строги ограничения

" Мисля, че учебните заведения би трябвало да бъдат затворени ", сподели тя преди по-късно през днешния ден държавното управление да разгласи нови рестриктивни ограничения.

Вчера Франция записва 30 702 нови случая на ковид за 24 часа , с които станаха общо над 4,5 милиона. Болниците са покрай колапс. За денонощие са приети в болница 188 души и стават общо 28 510 . 5072 са в интензивното, което е най-високият брой от средата на ноември 2020 година, когато бе наложена втора обсада в страната.

Общо 95 337 души са умряли от началото на епидемията . В понеделник бе обявено за 360 умряли, а през вчерашния ден за 381 жертви.
 Франция с още над 37 000 новозаразени с ковид
Франция с още над 37 000 новозаразени с ковид

8 млн. души са имунизирани с най-малко една доза

За разлика от други европейски страни Франция се въздържа от налагане на трета обсада и остави учебните заведения отворени , само че от 16 януари има вечерен час.

В зоните с висок риск магазините са затворени, а хората са призовани да си работят от у дома , пътуването до други райони е неразрешено.

Пред Народното събрание здравният министър Оливие Веран даде обещание да не разрешават на лекарите да изпадат в обстановка, при която би трябвало да избират кои пациенти да спасят.

Макрон щe ръководи среща, на която ще бъде разисквано какви нови ограничения да се приложат.
 Испания желае негативен PCR тест от идващите от Франция
Испания желае негативен PCR тест от идващите от Франция

Мярката ще влезе в действие във вторник

Вчера здравното министерство заяви, че над 11 милиона дози от ваксини против ковид са сложени. Над 8,2 милиона французи (15,7% от населението) са получили първата доза , а повече от 2,7 милиона (5,3%) - двете дози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР