Президентът на Франция Еманюел Макрон се оттегли във Версай, за

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон се оттегли във Версай, за
Коментари Харесай

Как се отразява на Франция короната на Макрон

Президентът на Франция Еманюел Макрон се отдръпна във Версай, с цел да се бори с ковид, а през това време френските лекари предизвестяват фамилиите в страната да бъдат внимателни поради възможност от скок на болестта, до момента в който са към празничната софра, съобщи Асошиейтед прес.

Макар всекидневно носи защитна маска и се придържа към условията за обществена отдалеченост, в дните, преди да даде позитивна проба през вчерашния ден, Макрон беше хазаин или участваше в многочислени групови обеди и вечери.

Критици споделят, че това е неприятен образец за сънародниците му, съветвани да лимитират фамилните събирания до шестима души.

В момента Макрон има висока температура и кашлица и се усеща изнемощял, оповестиха през днешния ден чиновници в президентството. Макрон е в президентската резиденция "Лантерн " във Версай.

Президентът даде позитивна проба в миг, когато здравните управляващи още веднъж следят повишаване на инфекциите и предизвестяват за продължение на тази наклонност. Много французи обаче се готвят да се съберат фамилно за Коледа и Нова година.

Институтът "Пастьор " популяризира през днешния ден проучване, че фамилните обеди и вечери в домашни условия или на публично място са огромен източник на болест. Епидемиологът от института Арно Фонтане сподели през днешния ден по радио "Франс ентер ", че по празниците "можем да се забележим, просто не би трябвало да има доста хора на едно място, а в сериозните моменти, по време на хранене, към масата да не седят прекалено много хора ".

Президентът ще бъде в самоизолация седем дни в сходство с рекомендациите на националните здравни управляващи, разгласи президентството. 42-годишният държавен глава ще продължи да работи отдалечено. Макрон произнесе през вчерашния ден планувана тирада по видеоконферентна връзка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР