Президентът на Франция Еманюел Макрон призова французите към национални дебати

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон призова французите към национални дебати
Коментари Харесай

Макрон покани французите на национален дебат

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани французите към национални диспути предвид на усложнената обстановка в страната поради митингите на " жълтите жилетки ".

Макрон написа отворено писмо към съотечествениците си, оповестено на уеб страницата на Елисейския замък.

Макрон предлага до 15 март да бъдат разисквани публично значими тематики - като данъчната политика, демокрацията, екологията и имиграцията, с цел да може да се премине от неодобрение към решения.

Той твърди, че няма да има неразрешени тематики, само че има " червени линии ", които няма да се минават. Сред нещата, които няма да бъдат преразглеждани, са правото на политическо леговище, смъртното наказване, абортите. Няма да има противоположен ход и по частичната анулация на така наречен налог благосъстояние, призната в края на 2017 година След приемането й с налог се таксуват единствено скъпите недвижими парцели. Отмяната на тази промяна е едно от настояванията на " жълтите жилетки ".

" В интервал на тествания и неустановеност като този, през който прекосяваме, би трябвало да помним кои сме.
Франция не е страна като другите.
Чувствителността към несправедливостта е по-засилена, в сравнение с други места. По-силна е нуждата от взаимна помощ и взаимност. " - показва Макрон в обръщението си.

Той твърди, че споделя всеобщата упоритост за просперираща страна и по-справедливо общество.

" Обществото, което желаеме, е общество, в което за триумфа са нужни не връзки или благосъстояние, а старания и работа. " - акцентира Еманюел Макрон.

Френският президент слага като условие отхвърли от каквото и да е принуждение.

" Не одобрявам натиска и отправянето на обиди да вземем за пример против определените представители на хората, не одобрявам генерализираните обвинявания да вземем за пример против медиите, публицистите, институциите и държавните чиновници. Ако всеки нападна всеки, обществото се разпада. " - предизвестява той.

Може би ще открием, че можем да реализираме единодушие по-често, в сравнение с сме считали, споделя още Макрон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР