Президентът на Финландия Саули Ниинисто каза в понеделник, че е

...
Президентът на Финландия Саули Ниинисто каза в понеделник, че е
Коментари Харесай

Финландия: Депортирането на мигранти е станало невъзможно

Президентът на Финландия Саули Ниинисто сподели в понеделник, че е станало невероятно да се връщат лица, търсещи леговище, които не дават отговор на критериите за протекция, и че това би трябвало да се вземе поради, когато се дефинират политиките, предава " Ройтерс ".

" Депортирането на мигранти, които не дават отговор на критериите за леговище, стана невероятно, тъй че влизането на границата значи, че оставате в тази страна, в случай че желаете ", сподели Ниинисто, говорейки на държавно посещаване в Полша.

Той прикани за общоевропейско решение за прекъсване на неконтролираното влизане в Шенгенската зона.

" Невъзможно е всяка страна сама да се опита да се погрижи за обстановката, която може да избухне в прилежаща страна незабавно по-късно ", сподели Ниинисто.

Финландия затвори в събота   на границата си с Русия , до момента в който Хелзинки се пробва да спре потока от търсещи леговище, който съгласно нея е бил подстрекаван от Москва, оставяйки отворени единствено четири пункта.

Кремъл отхвърли да изпраща мигранти и съобщи в понеделник, че решението на Финландия да затвори граничните пунктове отразява възприемането на антируска позиция от Хелзинки.
 И Естония упрекна Русия за мигрантски напор
И Естония упрекна Русия за мигрантски напор

Москва насочва мигранти от трети страни без документи към естонските гранични пунктове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР